Nieuwe datum voor Freedom Ride in Drenthe: 25 oktober

Wielrennen. Foto: Pixabay.com

De Freedom Ride, de wielertocht voor topsporters, militairen, politiemensen, veteranen en fietsliefhebbers die op 5 mei Drenthe zou aandoen, is verplaatst naar zondag 25 oktober.

Dat meldt de provincie Drenthe dinsdagmiddag. Op 25 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht.

Geen peloton en verlengde starttijden

Aanvankelijk zouden vanaf de start bij De Bonte Wever in Assen ruim 1000 deelnemers op de fiets stappen voor twee routes: een vrije toertocht van 85 kilometer en een pelotonstocht van 115 kilometer, maar nu is besloten dat er geen peloton fietst, verlengde starttijden worden gehanteerd en na afloop geen bijeenkomst is.

De tocht voert langs de Johannes Post Kazerne, wordt er een stuk over het TT Circuit Assen gefietst en wordt ook de VAM-berg niet overgeslagen. Bij Kamp Westerbork lopen de fietsers in stilte met de fiets aan de hand over het kampterrein lopen om stil te staan bij alle slachtoffers.

De Freedom Ride is een initiatief van wielerploeg Team Jumbo-Visma en de stichting WEP (Waardering Erkenning Politie). Jaarlijks wordt op 5 mei een deel van de Libiration Route Europe gefietst. De vier voorgaande edities van de Freedom Ride vonden plaats in Gelderland, Limburg, Brabant en Overijssel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu