Nieuwe entree voor Meppel

Er zit eindelijk weer schot in de ontwikkeling van de leegstaande panden aan de Kromme Elleboog en de Groenmarkt in het centrum van Meppel.

Projectontwikkelaar Van Wijnen wil appartementen, commerciële ruimten en een parkeergarage bouwen op de locatie waar vroeger de redactie van de Meppeler Courant en de drukkerij van Boom Pers gevestigd waren.

Het donderdag gepresenteerde plan omvat de bouw van een parkeergarage met ruimte voor zo’n 240 auto’s, een appartementencomplex met 83 appartementen voor eenpersoonshuishoudens en 150 vierkante meter aan commerciële ruimten. De meeste koop- en huurappartementen, 74 stuks, worden gesitueerd aan de Kromme Elleboog. De rest komt aan de Groenmarkt. Het ontwerp is in handen van Bureau B+O Architecten en wordt een mix van modern en klassiek. Het beeldbepalende pand van maximaal vijftien meter hoog wordt gebouwd rondom een parkeergarage met vijf bovengrondse lagen.

Beeldbepalend

Het plan van Van Wijnen geeft de Kromme Elleboog een aantrekkelijke uitstraling, zo laat wethouder Roelof Pieter Koning weten. ,,Er ontstaat een nieuwe beeldbepalende entree van de binnenstad. Bezoekers die via de Kromme Elleboog de binnenstad ingaan, lopen straks tussen twee markante wooncomplexen door”, zo zegt hij.

Projectontwikkelaar Van Wijnen is al enige jaren eigenaar van de panden aan de Kromme Elleboog en Groenmarkt. De gemeente Meppel is eigenaar van het parkeerterrein aan de Kromme Elleboog dat ook bij de plannen wordt betrokken. Bij realisatie van de parkeergarage worden de Groenmarkt en het Prinsenplein autoluw. Het beeldbepalende pand Het Klokkehuis maakt geen onderdeel uit van het plangebied.

De gemeente Meppel is bereid 181 van de 220 parkeerplaatsen van projectontwikkelaar Van Wijnen te kopen. Hierdoor blijft het voor bezoekers van de Meppeler binnenstad mogelijk om dichtbij de winkels te parkeren.

Bouw in 2017

Van Wijnen steekt bijna 10 miljoen euro in het project, waarvan de bouw in 2017 start. Omwonenden worden binnenkort over de plannen geïnformeerd. De gemeenteraad gemeenteraad bespreekt het plan in de vergadering van 21 april.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu