Nieuwe mediatheek op locatie Salland van CS Vincent van Gogh in Assen

De nieuwe mediatheek. Foto: CS Vincent van Gogh

De begane grond van VMBO-locatie Salland van scholengemeenschap Vincent van Gogh heeft in de afgelopen maanden een flinke metamorfose ondergaan. Zo heeft de school onder meer een spiksplinternieuwe en moderne mediatheek gekregen.

Locatie Salland heeft met de modernisering van de begane grond de eerste fase van het renovatieplan afgerond. Er liggen overal nieuwe vloeren, de muren zijn aangepakt en overal staat nieuw meubilair. De centrale hal, met daarin de aula, is door de verbouwing een stuk moderner geworden. De ruimte is lichter en de verschillende gangen met praktijklokalen hebben een opknapbeurt gekregen.

Lezen

Belangrijkste onderdeel van de renovatie is de opening van de nieuwe mediatheek. Deze is verplaatst van een hoekje in het gebouw naar het centrum, naast de leerlingenruimte. De school hoopt dat leerlingen nu veel meer gebruik gaan maken van de faciliteiten en tijdens flexuren of tussenuren hier met huiswerk aan de slag gaan of een boek lezen.

„We merken dat leerlingen steeds minder lezen en ook met achterstanden van school komen”, legt teamleider Alet Krikken uit. „Dus alles wat we kunnen doen om ze meer aan het lezen te krijgen zetten we in.”

Nu nog de verdiepingen

Door de coronaregels is het niet mogelijk om de vernieuwde entreehal, aula en mediatheek aan ouders te laten zien. Op de website van CS Vincent van Gogh zijn daarom filmpjes gezet die een beeld geven van de nieuwe ruimtes en leerlingen uit groep 8 hebben op dinsdag 8 december de mogelijkheid om een kijkje te nemen tijdens de doe-middag. De tweede fase van de renovatie start naar verwachting in de loop van 2021, afhankelijk van de coronaontwikkelingen. Dan krijgen ook de eerste en tweede verdieping een facelift.

Nieuws

Meest gelezen

menu