Nieuwe shirtsponsor FC Emmen is een bedrijf uit de Randstad: Staan Finance

Foto: DvhN. Foto: Gerrit Rijkens

Staan Finance uit Amsterdam is dit voetbalseizoen naast EasyToys en ArboNed een van de drie shirtsponsors FC Emmen.

Opvallend dat een bedrijf uit de Randstad ervoor kiest om een voetbalclub uit Drenthe te sponsoren? Volgens managing partner Danny ‘t Hoen van Staan is dit logischer dan het lijkt.

,,Toen FC Emmen nog geen hoofdsponsor had, hebben we direct contact gezocht met de club. De combinatie van ambitie en een gezond financieel beleid hebben geleid tot mooie resultaten op het hoogste voetbalniveau van Nederland. Dat spreekt ons enorm aan. Wij hebben als Staan via inzet en volharding ook een plek in onze eigen eredivisie veroverd. Wij vinden het mooi dat FC Emmen groot durft te denken en met een professionele aanpak de gevestigde orde uitdaagt. Daar herkennen wij ons in en wij denken dat FC Emmen met de steun van Staan van uitdager naar een vaste waarde in de eredivisie kan doorgroeien.”

‘Het kan snel gaan’

Ben Haverkort, commercieel directeur van FC Emmen is blij met de sponsoring door Staan. ,,In de gesprekken met Staan ging het over de trots, ambitie en toegankelijkheid waar wij allebei voor staan. Die combinatie maakt dat we uitstekend bij elkaar passen. Het kan snel gaan in het voetbal, dat blijkt maar weer. Eerst leek het erop dat we met alleen ArboNed op de mouw van het shirt zouden spelen, maar nu zullen zowel EasyToys, ArboNed als Staan op het tenue prijken.”

De samenwerking tussen Staan en FC Emmen geldt door de duur van één seizoen, al hebben beide partijen al gezegd een langdurige en duurzame samenwerking aan te willen gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu