Ninthe Drenth (11) uit Hooghalen is opnieuw ernstig ziek, maar zamelt met haar eigen sponsorloop toch geld in om andere zieke kinderen op te vrolijken

Ninthe Drenth (11) is ernstig ziek maar probeert geld op te halen om andere zieke kinderen op te vrolijken. Eigen foto.

De 11-jarige Ninthe Drenth uit Hooghalen kreeg bezoek van De Liedjesfabriek toen ze vanwege een tumor achter haar oog een chemokuur moest ondergaan. Dit deed haar zoveel goeds dat ze – ondanks het slechte nieuws dat ze onlangs kreeg – met haar eigen sponsorloop op 11 oktober geld inzamelt voor de Liedjesfabriek.

Ninthe is dit jaar junior ambassadeur van De Liedsjesfabriek, een Stichting die met een mobiele liedjesstudio zieke kinderen opzoekt om samen een liedje te maken. Ze kwam met deze stichting in aanraking in de periode dat ze ziek was door een tumor achter haar oog, vertelt haar moeder Monique Drenth.

,,De Liedjesmobiel kwam bij ons thuis en samen met twee medewerkers van de Liedjesfabriek schreef ze een liedje om andere zieke kinderen op te vrolijken. Ze had zo’n leuke dag en zo’n leuke blijvende herinnering. Dat gunt ze andere zieke kinderen ook. Daarom probeert ze dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen en heeft ze onder andere haar eigen sponsorloop opgezet.”

Trainen met mama

Ninthe en haar moeder zouden eigenlijk de Vier Mijl van Groningen lopen, die vanwege corona niet doorging. Dus bedacht Ninthe haar eigen sponsorloop en gaat ze alsnog vier mijl lopen. Ze traint er druk voor met haar moeder. Haar oma gaat intussen bedrijven en winkels langs om ze te vragen sponsor te worden.

Ninthe hoopt 1750 euro op te halen. Doneren kan hier en Ninthe’s actie is via FaceBook te volgen.

Slecht nieuws

Vorige week kreeg Ninthe slecht nieuws: de tumor achter haar oog groeit weer. Monique: ,,Op zeer korte termijn moet ze weer met een chemotraject starten. En toch wil ze zich voor de volle honderd procent inzetten op 11 oktober”.

Dit is het liedje dat Ninthe met De Liedjesfabriek maakte:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu