Nobelprijswinnaar Ben Feringa bekent in Drentstalige podcast: 'Ik zet altijd de piratenzender aan als ik van Groningen naar Emmen rijd'

Ben Feringa Foto: RTV Drenthe

Nobelprijswinnaar Ben Feringa trapt woensdag 1 september de tweede serie van de Drentstalige podcastserie Praot Drents met mij af.

Andere gasten zijn onder meer schrijfster Ria Westerhuis, ondernemer Peter van Dijk, zanger René Karst en radiomaker Bert Haandrikman.

In de podcast van streektaalorganisatie Huus van de Taol en RTV Drenthe praat Renate Snoeijing (directeur van Huus van de Taol) met gasten die in Drenthe geboren of getogen zijn. Hoe heeft de taal hen gevormd, spreken ze de Drentse taal nog en wat doet het Drents met hen?

Feringa mag dan de hele dag Engels praten met zijn internationale studenten op de Rijksuniversiteit in Groningen, het Drents is hij niet verleerd, zo vertelt hij tegenover Huus van de Taol. ,,Op het moment dat ik de Hondsrug op rie naor Emmen hen, dan zet ik altied de Piratenzender an, dan heur ik al hiel veul Drents. Dan vuil ik mie geliek weer thuus.”

De eerste reeks begon in maart en telde vier afleveringen. Nu zijn er elf afleveringen opgenomen die te beluisteren zijn via de bekende podcast-apps.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu