Noblesse Wijster gaat proef doen tegen stank

Noblesse Proteins in Wijster gaat een proef doen om de stankoverlast in de omgeving te beperken.

Noblesse Proteins in Wijster gaat een proef doen om de stankoverlast in de omgeving te beperken.

Technische oplossing
Het bedrijf waar afval van kippenslachterijen wordt verwerkt, veroorzaakt al jaren op gezette tijden een zo penetrante geur dat er door de gemeente al diverse keren een boete is opgelegd. Het bedrijf werd zelfs met sluiting bedreigd, maar de bewijzen voor de stankoverlast bleken steeds onvoldoende.

Volgens de gemeente Midden-Drenthe is er nu sprake van een technische oplossing, die met enige zekerheid de stankoverlast binnen de perken kan brengen. Om die technische oplossing te kunnen testen, is wel en gedoogbeschikking nodig, vooruitlopend op een nieuwe omgevingsvergunning voor het bedrijf.

Gedoogschikking
Burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe: ,,Er was nog steeds sprake van overlast voor de omwonenden. Een zeer onwenselijke situatie voor alle partijen. Wij hebben samen met Noblesse gekeken naar verschillende technische oplossingen en ik ben blij dat we nu zover zijn dat het bedrijf kan starten met een proef om echt iets aan de geuroverlast te doen''.

De gemeente is van plan die gedoogbeschikking af te geven, maar er komt eerst een bezwaarprocedure. Eerdere pogingen om samen met omwonenden tot een oplossing te komen is mislukt, omdat de omwonenden geen vertrouwen hadden in Noblesse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu