Nog één keer dringen bij de V&D

Al voor de opening van de V&D in Emmen stonden koopjesjagers op de stoep te wachten. Foto: Jan Anninga

De wachtrijen voor de kassa's strekten zich tot ver in de winkel uit en de wachttijd was lang. Een echtpaar uit Ter Apel vluchtte daarom weer naar buiten. ,,Wij gaan geen drie uur in de rij staan voor twintig procent korting", verzuchtten ze. ,,We hebben ons kind bij ons, dat is geen doen." Marion Berends (50) uit Emmer-Compascuum durfde het wel aan. Voor haar weekendje Berlijn wist ze nog een koffer te scoren. ,,Ik heb het er wel voor over om daar lang voor in de rij te staan. Maar ik sta hier wel met gemengde gevoelens. Waarom moet de V&D dicht als het zo druk is?"

Bekende gezichten ontbreken

De koopjes laten Jos Maas (69) koud. Hij is gekomen om oud-collega’s een hart onder de riem te steken. Floormanager Mieke Kruise (36) van de kelderverdieping krijgt van hem ,,een lekkere knuffel.’’ En die andere boegbeelden dan? Die decennia lang het gezicht van de Emmer V&D hebben bepaald? Ze zijn er niet. Mieke Kruise wijst rond. ,,Daar had Fré moeten staan, daar had Jan moeten staan.’’ Dat ze er niet zijn, heeft alles te maken met de wet Werk en Zekerheid, legt bedrijfsleider Bob Terlouw uit. ,,Bied je ze nogmaals een contract aan, dan krijg je te maken met toelages. Het is gewoon een zakelijk verhaal geworden. Ik ben hier nu in dienst van de curatoren.’’

Extra korting

Ook in het V&D-warenhuis in Meppel start de leegverkoop vandaag. Donderdag begint de uitverkoop in het Groningse filiaal en vrijdag in Assen. De winkels gaven voor de sluiting van 16 februari al kortingen tot zeventig procent. Daar komen tijdens de huidige leegverkoop nog kortingen van twintig tot dertig procent bovenop.

In de loop van de maand mei gaan de winkels weer dicht.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu