Nog eens vijf dode schapen aangetroffen in zuidoosthoek van Friesland

Wolven in de Belgische Kempen vastgelegd met een wildcamera.

Opnieuw zijn er doodgebeten schapen aangetroffen in de zuidoosthoek van Friesland. Dinsdag zijn er in Makkinga twee meldingen gedaan van in totaal vijf dode schapen. Dat bevestigt BIJ12, de interprovinciale organisatie die wolvenschade afhandelt.

Ook is er sprake van een nog onbekend aantal gewonde schapen, die worden bekeken door een dierenarts. BIJ12 doet DNA-onderzoek om vast te stellen of het hier gaat om een aanval door een wolf.

Afgelopen zondag werd een nagenoeg geheel opgevreten schaap aangetroffen in een veld bij Boijl, zo’n tien kilometer ten zuiden van Makkinga. Schapenhouder Roelof Groen vermoedt een aanval door een van de wolven die zich hebben gevestigd in het Drents-Friese Wold. Twee van zijn in de strot aangebeten schapen zijn inmiddels ook aan hun verwondingen bezweken.

Schapen gedood bij Wapse en Vledder

Op 19 januari werden in Noordwolde-Zuid vier schapen gedood, en in Boijl één schaap. In Drenthe zijn er grotere aantallen schapen aangevallen en gedood, onder meer bij Wapse en Vledder. In heel Nederland zijn er in januari voor zover bekend 85 schapen gedood.

Nieuws

menu