Nog geen koopavond, wel weer koopzondag in Emmen

De Noorderstraat in het Emmer centrum, een straat met nog veel zelfstandige winkeliers. Foto: DvhN

De koopzondag op de laatste zondag van deze maand gaat in Emmen gewoon door. Vorige maand ging er vanwege de coronacrisis nog een streep door de koopzondag.

Volgens ondernemersclub Emmen Vlinderstad is voldoende reden om de traditie weer in ere te herstellen. ,,In maart was er nog onvoldoende duidelijkheid over de maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus. Nu zijn de winkeliers en het publiek eraan gewend. Je ziet overal dat mensen minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houden’’, zegt centrummanager Laurens Meijer.

Niet alle winkels in het Emmer centrum die vanwege het coronavirus de deur sloten, zijn inmiddels weer open. Meijer schat dat op 26 april zo’n 65 procent van de Emmer middenstanders in het centrum meedoet aan de koopzondag.

Door de traditionele koopavond op donderdag zette Emmen Vlinderstad vorige maand ook een streep. Deze beslissing is vooralsnog niet teruggedraaid. Dit betekent overigens niet dat individuele ondernemers hun winkel niet open mogen doen op donderdagavond.

Nieuws

Meest gelezen

menu