Nog twee dagen voor overname TSN Thuiszorg

Nog twee dagen voor overname TSN Thuiszorg

Gemeenten hebben nog tot woensdag de tijd om aan te geven of ze in zee gaan met Buurtzorg om de activiteiten van TSN Thuiszorg over te nemen. Dat heeft een woordvoerder van bewindvoerder Daniëls laten weten.

TSN Thuiszorg levert in veel Drentse en Groningse gemeenten huishoudelijke hulp, maar verkeert op het randje van faillissement. Buurtzorg Nederland wil het werk en de werknemers wel overnemen maar wil een garantie en een hoger tarief van de gemeenten. De gemeentebesturen hadden eigenlijk tot maandag de tijd om te reageren op het aanbod van Buurtzorg maar veel colleges van b en w vergaderen pas op dinsdag. Daarom hebben de bewindvoerders van TSN ze nog even respijt gegeven.

In de provincie Groningen is tot nu toe duidelijk dat Veendam en Pekela ingaan op het aanbod van Buurtzorg. De gemeente Groningen en de Westerkwartier-gemeenten gaan verder met TSN, want zij hebben een contract met een andere BV van TSN die niet in surseance is. De gemeenten Oldambt en Vlagtwedde gaan waarschijnlijk niet in zee met Buurtzorg.

In Drenthe is tot nu toe duidelijk dat Noordenveld niet in zee gaat met Buurtzorg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu