Nog weinig animo voor 'frisse start na corona' in Borger-Odoorn

Het extra geld moet clubs een steuntje in de rug geven om na corona nieuwe activiteiten te organiseren. Foto: Shutterstock

Verenigingen en clubs in Borger-Odoorn maken nog amper gebruik van het geld dat op de plank ligt voor nieuwe activiteiten na corona. In totaal heeft de gemeente 50.000 euro te vergeven.

Het geld komt van de provincie, om precies te zijn de subsidieregeling ‘Frisse start na corona’.

De inschrijving ging voor de zomervakantie open, maar volgens de gemeente hebben tot nu toe weinig verenigingen om een bijdrage gevraagd.

Wethouder: ,Ik verwacht dat dit verandert als alles binnenkort weer op gang komt’

,,Ik verwacht wel dat dit verandert als alles binnenkort weer op gang komt’’, zegt wethouder Niek Wind (Gemeentebelangen). Hij wijst erop dat de centen niet mogen worden gebruikt voor de exploitatie van een club. ,,Het is bedoeld voor losse activiteiten en ook alleen voor organisaties die voornamelijk draaien op vrijwilligers.’’ Per activiteit is er maximaal 750 euro beschikbaar.

Daar bovenop heeft de gemeente 26.000 euro klaarliggen voor activiteiten voor jongeren. Eerder al trok de gemeente de knip om dorpshuizen die het zwaar hebben, te helpen. In totaal gaat het om 68.000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu