Noodweer treft Emmen: straten staan blank, lekkende verloskamers en riolering kan wateroverlast met moeite aan

Flinke onweersbuien troffen vrijdagmiddag Emmen. Vanwege de droogte van de afgelopen weken stonden veel straten in de wijken rondom het centrum in korte tijd volledig blank, zoals op bovenstaande foto aan de Wolfsbergenweg.

Ook in Angelslo, de wijk Rietlanden en in Weerdinge is de overlast groot. Putsdekels komen omhoog door de vele regen, of zitten dicht, zoals in winkelcentrum De Rietlanden. Aan de Dordsestraat strandde vanwege de wolkbreuk een auto met pech.

Lekkende verloskamers

Het dak van het Scheper Ziekenhuis kon de hoeveelheid water niet aan, wat leidde tot lekkage in de verloskamers. Tegenover RTV Drenthe meldt Treant Zorggroep dat de kamers worden ontruimd. Een vrouw die op het punt stond om te bevallen is naar een ander ziekenhuis overgebracht.

Ook liep een geparkeerd busje bij het ziekenhuis onder water en stonden zowel het parkeerterrein als de parkeergarage bij het ziekenhuis blank.

Een woordvoerder van de gemeente Emmen meldt op Twitter dat de riolering de hevige regenbuien niet altijd even goed aan kan.

Ook op Twitter regent het foto’s van de wateroverlast:

Nieuws

Meest gelezen

menu