Noord-Drenthe claimt 4,6 miljard ter compensatie gaswinning Groningenveld

Presentatie compensatieplan (gestapelde) mijnbouw in Noord-Drenthe. V.l.n.r. Marcel Thijsen (burgemeester Tynaarlo), Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Drenthe), Robert Meijer (wethouder Noordenveld), Anno Wietze Hiemstra (burgemeester Aa en Hunze).

Presentatie compensatieplan (gestapelde) mijnbouw in Noord-Drenthe. V.l.n.r. Marcel Thijsen (burgemeester Tynaarlo), Tjisse Stelpstra (gedeputeerde Drenthe), Robert Meijer (wethouder Noordenveld), Anno Wietze Hiemstra (burgemeester Aa en Hunze). Foto: Harry Tielman

Ook Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze willen net als de Groningse gemeenten compensatie voor de jarenlange gaswinning in het Groningenveld. De drie Drentse gemeenten claimen 4,6 miljard euro in een brief aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Op het grondgebied van de drie Drentse gemeenten zijn de gevolgen van de gaswinning ook merkbaar en worden die nog eens versterkt door de ‘gestapelde mijnbouw’. Gasopslag, zoutwinning en gaswinning uit kleine velden zoals Annerveen, Vries en Een zorgen voor een cumulatief effect waardoor forse schade kan ontstaan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's