Noord-Drentse glasvezelclubs bundelen krachten

De initiatiefnemers voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de omgeving Gasteren bundelen de krachten met een glasvezelcoöperatie in Een en omgeving.

Daarmee maakt de aanleg van glasvezel in Anloo, Gasteren, Loon, Oudemolen, Schipborg, Taarlo en Zuidlaarderveen een flinke stap. De coöperatie Breedband Noordenveld Zuidwest is al een stuk verder in het proces, maar miste voldoende omvang om te komen tot een goed aanbod aan de geïnteresseerden.

De coöperatie is ontstaan in Een, Een-West, Zuidvelde, Westervelde, Huis ter Heide en Peest en een gedeelte van de buitengebieden van Norg. Bunne en Winde hebben zich al eerder bij de Noordenveldse organisatie aangesloten. Van de inwoners heeft al 65 procent getekend voor een aansluiting op het nog aan te leggen netwerk voor supersnel internet.

Nu de groep uit Aa en Hunze ook aanhaakt kan er in Noord-Drenthe een netwerk ontstaan met meer dan 2500 aansluitingen en daarmee is de aanleg al een stuk zekerder.

Voor de dorpen in Aa en Hunze geldt dat de stuurgroep na de zomervakantie met concrete plannen komt. De inwoners van de betreffende dorpen kunnen zich dan aanmelden bij de coöperatie en een abonnement kiezen van een van twee leveranciers van snel internet.

Nieuws

menu