Noordenveld trekt wederom knip voor Pauperparadijs

Gemeente Noordenveld geeft dit jaar nogmaals ruim 40.000 euro uit aan het theaterstuk ‘Het Pauperparadijs.’ De gemeente gaf eerder al 15.000 euro uit aan de voorbereidingskosten van het theaterspektakel.

Uitgesteld

De première van het stuk stond eigenlijk gepland voor 2015, maar omwonenden maakten bezwaar omdat het te groot zou zijn voor Veenhuizen.

Doordat het project een jaar is uitgesteld, zijn de kosten opgelopen. Er moesten onder andere nieuwe geluidsmetingen worden gedaan door een onafhankelijke specialist en is het verkeersplan gewijzigd.

Representatiekosten

Zo moeten er verwijsborden en verkeersregelaars komen. Bovendien wordt het grasveld naast het Gevangenismuseum ingericht als parkeerplaats. Ter bescherming van het gras gaat de gemeente er rijplaten op leggen. Het verkeer- en parkeerplan kost de gemeente ruim 30.000 euro.

De gemeente wil het evenement ook gebruiken om te lobbyen te netwerken. Daarom trekt het college van B en W 10.000 euro uit voor representatiekosten.

Première

Het Pauperparadijs gaat op 18 juni dit jaar in première. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige succesboek van Suzanna Janssens. Het initiatief komt van schrijver/regisseur Tom de Ket.

Na de première wordt het stuk nog 35 keer opgevoerd. Per voorstelling worden duizend mensen verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu