Noordenveld verbiedt horeca op evenemententerrein tijdens feestweek Rodermarkt; kermis wordt niet uitgesloten

De Rodermarktparade in 2019. Foto: Peter Wassing

De feestweek rondom de Rodermarkt op dinsdag 22 september moet het dit jaar doen zonder horeca op het evenemententerrein. Dat heeft de gemeente Noordenveld besloten.

,,Een groot terras met diverse festiviteiten blijkt helaas toch te ambitieus in deze periode”, aldus burgemeester Klaas Smid, die het besluit in samenspraak met de Vereniging voor Volksvermaken Roden en een afvaardiging van de horeca heeft genomen.

,,Als we kijken naar de aantallen te verwachten bezoekers zijn de risico’s op het niet naleven van de RIVM maatregelen, en daarmee de kans op besmettingen, te groot. Ook is er grote twijfel of de openbare orde gehandhaafd kan worden.”

De jaarlijkse feestweek in Roden vindt plaats van 18 tot en met 23 september. De traditionele Rodermarktparade op 19 september is vanwege de coronamaatregelen afgelast. De organisatie zegt volgend jaar weer vol in te zetten wat betreft evenementen tijdens de feestweek.

Wel kermis?

Namens Volksvermaken zegt Lammert Kalfsbeek dat de risico’s domweg te groot zijn. ,,Het publiek komt van oudsher uit de wijde omgeving. We kunnen bezoekers nu niet de mogelijkheid geven om gezellig samen met elkaar feest te vieren, zoals we dat van oudsher gewend zijn met de Rodermarkt. De mogelijkheden voor de kermis worden wel nader onderzocht. Die willen we op een veilige manier neerzetten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu