Noordenveld zet tonnen aan subsidie opzij voor cultuur

Noordenveld stelt komend jaar tonnen aan subsidie beschikbaar voor culturele instellingen. Foto: Archief ANP

Noordenveld stelt komend jaar tonnen aan subsidie beschikbaar voor culturele instellingen zoals theater de Winsinghhof in Roden, Museum Havezate in Mensinge en de bibliotheek. Ook is uitdrukkelijk vastgelegd dat er rekening mee moet worden gehouden dat gemaakte prestatieafspraken voor 2021 niet worden gehaald in verband met het coronavirus.

Voor theater De Winsinghhof wil het college van burgemeester en wethouders ruim 240.000 euro beschikbaar te stellen. Voor de bibliotheek in Noordenveld is ruim vier ton vrijgemaakt, daar bovenop komt een subsidie van tienduizend euro voor extra activiteiten zoals het organiseren van debatten en zestigduizend euro voor de huur van het bibliotheekpand.

Havezate Mensinge

Museum de Havezate in Mensinge staat voor een bijdrage van zeventigduizend op de rol, daarbovenop komt de dertigduizend euro die al was toegezegd voor de doorontwikkeling van het museum. Zo’n zestigduizend euro is gereserveerd voor Museum Kinderwereld naast het bedrag van 25.000 euro die de raad al opzij had gezet voor fondsenwerving en samenwerking met erfgoed Brink.

Deze bedragen worden pas definitief toegekend als de gemeenteraad 9 november de begroting goedkeurt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu