Noordpool Orkest opent volgend jaar het 40-jarige Sweelpop Festival in Zweeloo. 'Speciale gasten sluiten we zeker niet uit'

Het Noordpool Orkest in de grote Romeo Tent met het indrukwekkende WAD LIVE. Foto Knelis

Tot tweemaal toe ging Sweelpop vanwege Covid-19 niet door, maar volgend jaar pakt het festival in Zweeloo op 19 augustus flink uit, als het 40-jarig bestaan wordt gevierd. En de eerste grote naam is bekend: het complete Noordpool Orkest zal de jubileumeditie openen.

De komst van het orkest - onder leiding van Reinout Douma - is mogelijk dankzij samenwerking tussen Sweelpop en de organisatie van het kernteam van Culturele gemeente Coevorden, met projectleider Roelie Lubbers aan het roer. Coevorden is tot en met eind 2022 culturele gemeente van de provincie Drenthe.

Pinkpop

Het Noordpool Orkest - bestaande uit 42 professionele musici die alles spelen behalve klassiek - is geen onbekende gast op festivals. Zo stond het orkest in 2014 op Pinkpop samen met Ed Kowalczyk, de Amerikaanse zanger bekend van de band Live. Ook gaf het orkest uit Groningen in de afgelopen jaren theaterconcerten met cabaretiers Bert Visscher en Paul van Vliet.

‘Hip orkest’

Voorzitter Mark Nijenbanning van Sweelpop is trots op de komst van de ruim veertig musici. ,,Het Noordpool is hip en onderscheidt zich duidelijk van andere orkesten’’ zegt Mark Nijenbanning van de stichting Sweelpop.

Wat het orkest gaat spelen, is niet nog bekend. Aan speciaal repertoire wordt gewerkt. ,,En we sluiten de komst van een aantal speciale gasten zeker niet uit”, verzekert hij.

Nieuws

Meest gelezen

menu