Norovirus op zorginstelling Vanboeijen Assen: 25 mensen besmet

Vanboeijen in Assen. Foto: Google Streetview

Op Vanboeijen in Assen is het norovirus uitgebroken. Vijftien bewoners en tien personeelsleden van het centrum voor verstandelijke gehandicapten zijn besmet.

Op Vanboeijen in Assen is het norovirus uitgebroken. Vijftien bewoners en tien personeelsleden van het centrum voor verstandelijke gehandicapten zijn besmet.

Om uitbreiding van besmetting te voorkomen blijven alle 500 bewoners tot en met maandag in hun woningen. Ze gaan niet naar dagbesteding of andere activiteiten. De ongeveer 800 personeelsleden blijven alleen op hun afdeling en mogen niet naar andere wooneenheden.

Drastische maatregelen

Het norovirus is zeer besmettelijk en gaat gepaard met diarree en overgeven. Regiomanager Harm Buchholtz van Vanboeijen zegt het niet eerder op zo'n grote schaal te hebben meegemaakt. ,,Daarom hebben we ook drastische maatregelen genomen. We hebben overleg gehad met de GGD en die adviseerde de besmetting te isoleren.”

Behalve voor de bewoners van Park Diepstroeten in Assen betreffen de maatregelen ook de wooneenheden van Vanboeijen elders in de stad en ten noorden van Assen. Familieleden van de bewoners zijn geïnformeerd en die hebben het advies gekregen tot en met maandag niet op bezoek te komen.

De vijftien besmette bewoners worden apart verzorgd. Besmet personeel is thuis. Dinsdagavond zijn de laatste twee bewoners besmet geraakt. Op alle locaties van Vanboeijen gelden strikte hygiënische maatregelen. Op maandag gaat de directie de situatie opnieuw bekijken, zegt Buchholtz.

Nieuws

menu