Wetenschapper Louise Fresco uit Meppel heeft een fascinatie voor voedsel: nuance in plaats van voedseltaboes

Ze omschrijft zichzelf als ‘optimistisch’ en ‘vrolijk’. Dat blijkt ook wel als de gedreven wetenschapper Louise Fresco vertelt over haar fascinatie voor voedsel. In een nieuw boek beschrijft ze de herkomst van druiven en appels, ze legt uit hoe onze zuivelindustrie werkt. „Ik ben niet geobsedeerd hoor”, zegt ze lachend.

Louise Fresco.

Louise Fresco. Foto: Matty van Wijnbergen

„Neem nou deze honing.” Ze pakt de in plastic verpakte ‘honingstick’ op die bij de gemberthee is gegeven in dit café-restaurant langs de Amstel. „Alleen al zo’n simpel zakje honing, wat daar allemaal bij komt kijken. Even zien. O ja, gemengde honing, dat is dus al een stuk goedkoper. Het wordt gemaakt van restjes. Het komt uit de EU. Zeker voor de export bedoeld, want het staat er ook in het Arabisch op. En die verpakking is vast niet recyclebaar.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's