OM: Assenaar heeft minderjarige stiefdochter misbruikt (twee jaar cel geëist)

Rechtbank Assen.

Tegen een 52-jarige Assenaar is dinsdag twee jaar gevangenisstraf geëist voor verkrachting van zijn minderjarige stiefdochter. Volgens de officier van justitie blijkt uit het dossier overduidelijk dat de man verliefd was op het meisje. ,,Zij was een jongere versie van haar moeder.”

Het meisje zou tussen maart 2015 en half oktober 2018 door haar toenmalige stiefvader zijn misbruikt. Zij was vijftien jaar toen het begon. De verdachte ontkende het misbruik. De Assenaar zei in de rechtbank dat hij tijdens het stoeien weleens per ongeluk haar borsten had aangeraakt. ,,Het is misschien ook wel gebeurd als zij in de ochtend in haar bed lag en ik haar wakker maakte. Maar het is nooit met opzet gedaan. Ik had geen seksuele bedoelingen.”

Pijnscheut

De man appte seksueel getinte berichten aan zijn stiefdochter. ,,Het was meer uitdagend bedoeld, om te kijken hoe zij zou reageren”, verklaarde hij. De Assenaar zou het meisje ook binnen in haar schaamstreek hebben betast. De verdachte zei dat ook dat per ongeluk gebeurde toen hij de benen van zijn stiefdochter insmeerde met zalf. ,,Ik kreeg een pijnscheut en toen schoot mijn hand uit.”

De officier van justitie noemt zijn verklaringen volstrekt ongeloofwaardig. Zij acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Van de twee jaar cel is acht maanden voorwaardelijk geëist. De officier vindt dat de verdachte zich moet laten behandelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
menu