OM: buurman is bewust woning in Tynaarlo ingereden met zijn auto. Verdachte was volgens advocaat waarschijnlijk psychisch in de war

De 42-jarige buurman die eind januari een huis in Tynaarlo binnenreed, zou bewust met hoge snelheid op de woning zijn ingereden. De man ging er vandoor, maar werd vrij snel opgepakt.

De verdachte is met zijn auto dwars door de voorpui gereden. Foto: Noordnieuws

De verdachte is met zijn auto dwars door de voorpui gereden. Foto: Noordnieuws

Dinsdag was de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de verdachte. De man uit Tynaarlo wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij reed op 28 januari met zijn auto aan het Herenven in Tynaarlo met zijn auto een huurhuis in.

De groene Opel Corsa van de verdachte reed dwars door het raam van de voorgevel en reed in zijn geheel de woonkamer binnen. Geluk bij een ongeluk was dat de bewoner, een buurman van de verdachte, niet thuis was. Waarom de man de woning binnenreed is nog niet bekend. Zijn advocaat wil er niets over zeggen.

Gaat beter met de verdachte dan kort na zijn arrestatie

Op de pro-formazitting dinsdag in de rechtbank in Assen bleek dat de man onderzocht is door een psycholoog. Volgens zijn advocaat is de conclusie dat hij voor psychische behandeling naar een behandelkliniek moet. Het rapport van de psycholoog wordt half mei verwacht.

De inhoudelijke behandeling is gepland op 15 juni. De verdachte volgde de zaak via een videoverbinding in de gevangenis. De rechter concludeerde dat het psychisch gezien beter met hem gaat dan in de periode na de arrestatie. De man beaamde dat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu