OM eist 40 maanden cel voor verkrachting van kwetsbare vrouw in Emmen

Tegen een 27-jarige man is 40 maanden gevangenisstraf geëist voor het verkrachten van een vrouw in Emmen. Zij had de bus gemist en was gestrand op het station in Emmen. De man zei dat hij haar wilde helpen.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen.

De man had bij de politie verklaard dat het slachtoffer vrijwillig seks met hem had. Maar op de zitting dinsdag in de rechtbank in Assen zei hij dat alles klopt wat de vrouw in haar aangifte heeft gezegd. ,,Ik had drugs gebruikt. Ik was mezelf niet. Ik heb enorm last van mijn geweten. Ik schaam me voor wat ik heb gedaan. Ik heb haar wel bedreigd. Het is allemaal in de bestelbus gebeurd. Het spijt me wat ik haar heb aangedaan.”

De verdachte is een Iraniër die illegaal in Nederland is. Hij zag de vrouw juli van dit jaar liggen op een bankje bij het station in Emmen. De asielzoekster had de laatste bus naar Ter Apel gemist. De man bood aan om haar te helpen. Ze twijfelde en belde met een vriendin. Daarna is zij toch met de verdachte meegegaan. Achter in een bestelbus dwong hij haar onder bedreiging van een mes tot seks. Ook zou hij de vrouw hebben beroofd.

Geëmotioneerd

Toevallig waren agenten in de buurt. Tegen hen deed de vrouw volgens de officier van justitie zeer geëmotioneerd haar verhaal. Later is zij ook nog uitvoerig gehoord door de zedenpolitie. De verdachte werd gearresteerd. In de gevangenis in Leeuwarden zou hij een bewaker hebben bedreigd door met een mes of een lepel stekende bewegingen te maken.

De officier acht alle feiten bewezen. ,,Hij heeft aanvankelijk bewust geprobeerd om de waarheid geweld aan te doen, ook toen hij niet meer onder invloed was. Hij heeft een kwetsbaar slachtoffer verkracht. Ze dacht geholpen te worden. Er is haar ontzettend veel leed aangedaan als asielzoekster in een voor haar onbekend land en dat dient flink afgestraft te worden.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu