Steekpartij Emmen: 14-jarige verdachte van neersteken jongen (15) in wijk Emmerhout hoort jeugd-tbs eisen

Hulpverleners uitgerukt na steekpartij, waarbij 15-jarige jongen gewond raakte. Foto: Van Oost Media.

Tegen een 14-jarige jongen uit Emmen is zeven maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geeist voor het neersteken van een 14-jarige plaatsgenoot.

De strafzaak tegen de puber is donderdag achter gesloten deuren behandeld, zoals gebruikelijk is bij verdachten die jonger zijn dan 18 jaar. De jongen wordt ervan verdacht dat hij meermalen, in elk geval eenmaal, met een mes stekende bewegingen heeft gemaakt richting het bovenlichaam van het slachtoffer.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een poging tot doodslag of zware mishandeling. Het steekincident gebeurde 18 februari van dit jaar aan de Laan van de Bork in de wijk Emmerhout in Emmen. De 15-jarige jongen zou licht gewond zijn geraakt. Aan de steekpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan.

Woordenwisseling op veldje in de buurt

In eerste instantie werd naast de 14-jarige jongen ook een tweede verdachte (15) uit Emmen opgepakt. Maar hij is vrij snel vrijgelaten. Voor zover bekend is hij geen verdachte meer. Destijds werd gemeld dat het slachtoffer vermoedelijk in of bij zijn huis is gestoken met het mes na een woordenwisseling op een veldje in de buurt.

Het Openbaar Ministerie kiest ervoor om over de strafzaak van donderdag en de exacte toedracht van de steekpartij geen nadere details te geven, omdat het om een minderjarige verdachte gaat. De rechtbank in Assen doet over twee weken uitspraak.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
menu