OM verwacht uitstel strafzaak brandstichter

De rechtszaak tegen de van brandstichting verdachte 39-jarige man uit Hoogeveen wordt dinsdag mogelijk opnieuw niet inhoudelijk behandeld.

De Hoogevener zit sinds augustus vast. Hij zou in een jaar tijd zeker zeven branden hebben gesticht. Dinsdag zou de strafzaak tegen de man worden behandeld. Maar een woordvoerster van het Openbaar Ministerie meldt maandagmiddag: ,,Zojuist van de officier vernomen dat de zaak op 23 februari toch pro forma wordt aangebracht. Er is nog aanvullende rapportage opgevraagd en dat is nog niet binnen.''

De man zou onder meer aan de Alteveerstraat een auto, containers en een schutting in brand hebben gestoken. Daarbij liep een woning schade op. Een aantal keren sloeg hij vlakbij zijn eigen huis toe. Over zijn motieven is nog niets bekend.

De verdachte is onderzocht door een psycholoog en de psychiater. In december is de zaak ook al uitgesteld in afwachting van deze rapportages. Ook dinsdag is in verband met aanvullende rapportages mogelijk nog geen inhoudelijke behandeling.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu