Obs Veenvlinder in Eelde dicht wegens corona

Kinderen zitten thuis vanwege coronabesmettingen. Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

Obs De Veenvlinder in Eelde is dinsdag dicht gegaan. Twee leerkrachten van de basisschool met 320 leerlingen blijken besmet te zijn met corona.

„De besmetting is eerst bij een leerkracht vastgesteld, die geen klachten had”, vertelt bestuurder Aldert Hoksbergen van onderwijsstichting Baasis waaronder De Veenvlinder valt.

 „Het kwam voort uit een bronnen/contactonderzoek. Uit nader onderzoek bleek dat er nog een leerkracht besmet is. Toen hebben we in overleg besloten de school te sluiten. We willen voorkomen dat er indianenverhalen rondgaan.”

Snel overgeschakeld op thuisonderwijs

Schooldirecteur Leonie Magnin kon snel overschakelen op een noodscenario, waardoor het thuisonderwijs snel een aanvang kon nemen.

Het scheelt dat veel ouders nu toch al thuis werken. „We houden de school niet helemaal dicht, voor het geval ouders zo snel geen oplossing hebben”, zegt Hoksbergen. „Maar voor zover ik weet hebben zich hiervoor nog geen kinderen gemeld. We hebben wel een dringend beroep gedaan op de ouders om zo veel mogelijk zelf een oplossing te zoeken.”

Een geluk bij een ongeluk is dat vrijdag de herfstvakantie begint. In de loop van volgende week besluit stichting Baasis of De Veenvlinder na de vakantie weer open kan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu