Ode aan de Zon in Odoorn is niet het meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland. Kunstwerk van Rob Schreefel streed mee in de finale

Ode aan de Zon.

Het kunstwerk ‘Ode aan de Zon’ in Odoorn van kunstenaar Rob Schreefel is niet het meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland. ‘Broden en Vissen’ in Breskens in Zeeland verdient volgens de luisteraars van De Ochtend van 4 de titel. Het werk is van kunstenaar Johnny Beerens.

KRO-NCRV-presentator Niels Heithuis maakte zondag de winnaar bekend. Er zijn bijna 85.000 stemmen uitgebracht, verspreid over de vijf genomineerde regio’s. Het winnende kunstwerk kreeg 33.383 stemmen.

Graansilo

Johnny Beerens schilderde het kunstwerk ‘Broden en Vissen’ in 1997 op een graansilo. Het kunstwerk is 20 bij 22 meter groot en toont vijf broden en twee vissen, naar een verhaal uit het Nieuwe Testament.

De verkiezing van het meest geliefde buitenkunstwerk komt voort uit de coronatijd, toen de musea gesloten waren. KRO-NCRV-presentator Heithuis deed een oproep naar welke kunst in de openbare ruimte luisteraars nu graag gingen kijken en dat leidde tot een verkiezing.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu