Oefenen voor Groeten uit Grolloo: Een festival dat eigenlijk geen festival mag zijn. 'We hebben hier zo naar gesnakt hè'

Over anderhalve week gaat Groeten uit Grolloo van start: openluchttheater, live bluesmuziek en kamperen op de Boerhaarshoeve. In Garmerwolde wordt al stevig gerepeteerd om er een ‘topshow’ neer te zetten.

Een festival van meerdere dagen dat toch wel kan, want iedereen moet na een dagje op de camping staan vertrekken. Regisseur Grytha Visser.

Een festival van meerdere dagen dat toch wel kan, want iedereen moet na een dagje op de camping staan vertrekken. Regisseur Grytha Visser. Foto: Corné Sparidaens

,,Naar voren kijken, Petra. Naar voren kijken”, zegt artistiek regisseur Grytha Visser tegen actrice Petra Tjapkes. Zij zit op een matras in het gras en is bezig met een heftige scene. Ze speelt een vrouw in een van de vier stelletjes. En ze heeft ruzie met haar man. Hevige ruzie. ,,Au... Au... Lompe hufter.” Tjapkes schreeuwt het uit als ze hard aan haar haren wordt getrokken.

Nieuws

menu