Oertijdmarkt verhuist van Borger naar Emmen. 80 standhouders verhuizen mee naar terrein van wielerbaan bij stadion De Meerdijk

Oertijdmarkt verhuist van Borger naar Emmen. Foto: Davado

De Oertijdmarkt verhuist van Borger naar Emmen. De 16e editie van het prehistorische festijn vindt op zondag 31 juli van 10.00 tot 17.00 uur plaats op het terrein van de wielerbaan bij stadion De Oude Meerdijk in Emmen.

De markt met allerlei activiteiten en kramen op het gebied van archeologie werd elke zomer bij het Hunebedcentrum in Borger gehouden. De markt daar houden is niet meer mogelijk, omdat het centrum deel uitmaakt van het Hondsrug Unesco Geopark. Directeur Harrie Wolters heeft het stokje overgedragen aan Eric van IJsseldijk uit Erm, die een geschikte locatie vond in Emmen.

Maar waarom mag het evenement niet meer gehouden worden in Borger? „Het Hunebedcentrum is Unesco geworden. Dat zit over de hele wereld. De mooiste stukken zitten in Indonesië. Daar zitten allemaal steenhandelaren die misbruik maken van Unesco. Daarom heeft de organisatie besloten om onder hun vlag geen stenen meer te verkopen. De winkel in Borger is daarom ook ontdaan van alle mineralen.”

Standhouders verhuizen mee

80 standhouders verhuizen mee naar Emmen. Tijdens het festival is er van alles te doen. Zo kunnen bezoekers een vuistbijl maken onder begeleiding van de Nederlands kampioen vuistbijl maken; kunnen stenen en mineralen worden gedetermineerd door een experts, worden er stenen geschilderd en kunnen munten worden gezocht met een metaaldetector.

Nieuws

menu