Officier eist celstraf tegen man (21) die seks had meisje (14)

Rechtbank Assen.

‘Hij moet maar eens zitten’, vindt de officier van justitie van de man uit Hoogersmilde die ervan verdacht wordt seks te hebben gehad met een meisje van 14 toen hij zelf 21 jaar was. Hij eist 12 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

Het meisje was verliefd op de verdachte en zegt dat de seks in 2017 met haar toestemming is gebeurd, maar kreeg achteraf spijt omdat hij haar na de seks blokkeerde op whatsapp. Nadat ze aan haar vriendin, leraar en ouders vertelde dat ze seks had gehad met de man, is ze naar de politie gegaan.

Haar moeder vertelt tijdens de rechtszaak in Assen dinsdag dat haar dochter nog altijd kampt met angstklachten en niet alleen naar school durft te fietsen uit angst om hem tegen te komen. Ze eist 2700 euro schadevergoeding.

Verdachte appte dat hij ‘het’ had gedaan zonder condoom

De verdachte zegt dat hij zich niet kan herinneren wat er gebeurd is toen zij langskwam op zijn kamer, maar zegt wel te weten dat er geen seks was. De twee hadden wel een relatie met elkaar, maar hielden het volgens hem bij zoenen en knuffelen.

Wel appte hij in de maanden na het vermeende incident met een gezamenlijke kennis dat hij ‘het zonder condoom’ met het meisje had gedaan. Ook berichtte hij dat hij het meisje drie keer had gevraagd of ze het wel wilde, en dat ze bevestigend antwoordde. In de rechtbank verklaart hij: ,,Ik heb dat gestuurd omdat ik teveel drank op had.’’

Zijn advocaat voerde aan dat de man licht verstandelijk beperkt is, en dat de relatie daardoor wel gelijkwaardig was. ,,Hij functioneert op een verstandelijk niveau van een 5-jarige.’’

Uitspraak over twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu