Oliebollenbakker pakt de draad weer op

Mark de Bollenbakker uit Coevorden wil na de onfortuinlijke vondst van zijn kraam in de Verlengde Hoogeveenschevaart zo snel mogelijk weer aan de slag.

,,Ik heb op internet inmiddels een bod uitgebracht op een kraam. Ook op andere manieren ben ik bezig weer een wagen te bemachtigen. Ik hoop toch nog wat van het zomerseizoen te maken. We zouden in augustus zowat iedere dag ergens op een markt staan. Juist van deze periode moeten we het hebben. Als ik eerst maar een geschikte kraam heb, dan bouw ik die later wel helemaal om’’, zegt Mark Blaauwbroek.

Dat deed hij ook met de wagen die vorige week maandag in het kanaal tussen Oosterhesselerbrug en Zwinderen werd aangetroffen. Maandenlang had hij een SRV-wagen dusdanig verbouwd dat hij een opvallende verschijning werd op Drentse markten. ,,Wat komt daar nu aanrijden, dachten mensen vaak als ze mijn wagen zagen. Maar zodra ik de luifel opende was iedereen vol lof. We hadden hem prachtig ingericht, met de mooiste verlichting. Het was echt onze trots.’’

Wat er vorige week dinsdag precies is gebeurd, is nog steeds niet duidelijk. Blaauwbroek had zijn kraam een dag eerder in de buurt geparkeerd vanwege pech. Dinsdagochtend wilde hij de wagen ophalen, maar die was weg. Eerder die ochtend had een voorbijganger de kraam ontdekt in het water. Urenlang was het onzeker of er nog iemand in de wagen zat. Duikers van de brandweer konden uit veiligheidsoverwegingen niet de wagen in.

De politie laat weten dat het onderzoek naar de zaak nog loopt. Mogelijk is er sprake van joyriding, of werd de kraam gestolen. Blaauwbroek heeft in ieder geval aangifte gedaan van diefstal.

Nieuws

Meest gelezen

menu