Olifantenwissel in Wildlands Emmen: Mekong gaat en Timber komt (in de hoop dat hij het olifantenvrouwtje wel interessant vindt)

Timber kwam op woensdag 20 mei 2020 in Wildlands aan. Foto: Wildlands

De 22-jarige olifantenstier Timber is sinds woensdag de nieuwste bewoner van dierenpark Wildlands in Emmen. Timber neemt in Emmen de plek in van de olifantenstier Mekong, die afgelopen maandag naar een dierenpark in Zwitserland is overgebracht.

Timber is afkomstig van Diergaarde Blijdorp Rotterdam, waarvoor de 6100 kg wegende olifant in Rotterdam de transportkist inging.

,,De rit naar Emmen ging vlot en woensdag arriveerde aan het einde van de middag het zware transport Wildlands”, zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. ,,Daar liep de mannetjesolifant al vrij snel de stal in om kennis te maken met zijn nieuwe verblijf, waar hij zijn eerste nacht rustig en alleen heeft doorgebracht. Vandaag zal hij kennismaken met de rest van de olifanten.”

‘Mekong toonde geen interesse in het jongste vrouwtje’

De olifantenkudde van Emmen bestaat nu uit tien dieren. Wijshake: ,,Het was de bedoeling dat Mekong het jongste vrouwtje (Swe Zin) in de familiegroep van Wildlands zou gaan dekken. Dat is niet alleen voor de rangorde binnen de groep en de gezondheid van dit vrouwtje belangrijk, maar ook voor het fokprogramma noodzakelijk. Deze bul heeft echter in al die jaren geen enkele interesse in haar getoond. Wel zorgde hij voor nageslacht bij de andere twee dames. Het fokprogramma is dan ook de reden dat Timber van Rotterdam naar Emmen is gekomen. In de hoop dat hij Swe Zin wel interessant vindt en zij samen de kudde in Emmen uitbreiden met nageslacht.”

‘Timber heeft al vier jongen verwekt’

Bij Timber, die op 13 februari 1998 in Blijdorp is geboren, zijn de verwachtingen hooggespannen, gezien de ervaringen in Blijdorp. ,,Kasper Willebrands van Blijdorp: “Als dekstier heeft hij zich al bewezen, want hij heeft de afgelopen jaren al vier jongen verwekt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu