Omdenktank Growing Emmen helpt ondernemers aan coronaproof ideeën: 'Een stuk ondernaoberschap'

Growing Emmen. Foto: Dènis Assen

Mag je als ondernemer vanwege corona niet meer verkopen wat je altijd verkocht of doen wat je altijd deed? Dan biedt ondernemersbroedplaats Growing Emmen een helpende hand.

Harm Wiekens van Companium Accountants en Advieskantoor - en lid van Growing Emmen - startte een omdenktank. ,,Toen ik zag dat enkele van mijn klanten hun zaken moesten staken vanwege corona ben ik spontaan een Whatapp-groep gestart”, zegt hij. ,,Ik zet een vraagstuk van een ondernemer in de groep, waarop anderen met coronaproof ideeën komen. Natuurlijk is lang niet alles haalbaar, maar er zitten pareltjes bij.”

‘Tientallen ideeën’

Omdenken draait om een negatieve situatie ombuigen naar iets positiefs. Zoals de eerste case, voor Hotel Ten Cate in Emmen dat het aantal overnachtingen sterk ziet afnemen. ,,Daarop kwamen tientallen ideeën voor alternatieve inkomsten binnen”, zegt Wiekens. ,,Het hotel is dankbaar en gaat één van de ideeën ook daadwerkelijk uitvoeren. Ook de tweede case van een opticien leverde veel bruikbare ideeën op.”

Inmiddels heeft Wiekens samen met Dènis Assen van Growing Emmen besloten de omdenktank aan te bieden aan alle ondernemers in de regio Emmen. Meer informatie: harm.wiekens@companium.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu