Ommezwaai in Emmen. Zo'n dertig grote eiken aan Veenkampenweg krijgen beschermde status en mogen niet zomaar worden gekapt

De beeldbepalende eiken aan de Veenkampenweg in Emmen mogen niet zomaar worden gekapt. Ze krijgen een plek op de lijst van waardevolle bomen en de gemeente blijft het onderhoud voor haar rekening nemen.

De imposante eiken aan de Veenkampenweg in Emmen. Vorig jaar mochten ze van de gemeente Emmen tegen de vlakte, nu wil dezelfde gemeente ze op de lijst van waardevolle bomen zetten.

De imposante eiken aan de Veenkampenweg in Emmen. Vorig jaar mochten ze van de gemeente Emmen tegen de vlakte, nu wil dezelfde gemeente ze op de lijst van waardevolle bomen zetten. Foto: DvhN

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Emmen. Het betekent een ommezwaai van jewelste. Vorig jaar meldde de gemeente per brief aan bewoners van de Veenkampenweg dat zij haar handen aftrekt van het onderhoud van 33 grote eiken in de straat. Wat betreft de gemeente konden ze allemaal tegen de vlakte. Dat leidde tot verontwaardigde reacties.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's