Omwonenden liggen niet wakker van ambulancepost Emmen

Zo gaat de nieuwe ambulancepost eruitzien. Illustratie UMCG Ambulancezorg

Omwonenden van de nieuwe ambulancepost aan de Waanderweg in Emmen reageren overwegend positief op de komst van hun nieuwe buur.

Omwonenden van de nieuwe ambulancepost aan de Waanderweg in Emmen reageren overwegend positief op de komst van hun nieuwe buur.

Dat bleek donderdagavond tijdens een inloopavond, waarvoor UMCG Ambulancezorg 250 bedrijven en huishoudens in de directe omgeving had uitgenodigd. Het echtpaar Van den Berg is bijvoorbeeld goed te spreken over het nieuwe onderkomen van de ambulancebroeders. ,,Ik zit zelf in de hulpverlening, dus ik kan het belang van een acute vorm van hulpverlening onderschrijven.'' De kans dat een ambulance met loeiende sirene een paar keer per nacht door de buurt sjeest, neemt het paar voor lief.

Lawaaioverlast
Mevrouw Oost uit de wijk Delftlanden knikt instemmend. ,,Regelmatig scheuren politie en brandweer vlak langs ons huis bij de Nieuw-Amsterdamsestraat. We horen het al niet eens meer.'' Hoewel er vragen zijn over lawaaioverlast, versterkt de nabijheid van de post het gevoel van veiligheid bij veel omwonenden: als je iets overkomt, dan staat de ziekenwagen snel voor je deur.

UMCG Ambulancezorg zocht geruime tijd een plek voor een nieuwe, centrale ambulancepost in Emmen. Het huidige onderkomen aan de Van Schaikweg in het centrum is sterk verouderd. De zoektocht leidde uiteindelijk naar het voormalige politiebureau aan de Waanderweg, vlak bij de kruising Rondweg/Nieuw-Amsterdamsestraat.

Gebouw geschikt
Volgens Hans Noord, manager regio Oost van UMCG Ambulancezorg, is dat gebouw heel geschikt voor de ambulancedienst. ,,We maken er slaapruimtes in, er komt een groot dagverblijf met stamtafel en de kantine wordt opgeknapt'', stelt hij. Ook is er ruimte voor scholing van personeel en kan er vrij eenvoudig een grote garagebox voor vijf ambulances worden gebouwd. Het roodbruine pand krijgt straks een nieuwe, grijswitte kleur. De nieuwe post is de uitvalsbasis voor drie ambulances en een ziekenwagen voor geplande ritten. Het gebouw wordt naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu