Omwonenden windmolenpark in Veenkoloniën hebben last van 'constante deken van geluid'. Gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn trekken aan de bel bij het Rijk

Sinds halverwege juli 2019 staat langs de Drentse Mondenweg in 1e Exloërmond de eerste windmolen van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer, met een tiphoogte van 210,5 meter. In totaal staan in het windpark 45 windturbines.

Sinds halverwege juli 2019 staat langs de Drentse Mondenweg in 1e Exloërmond de eerste windmolen van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer, met een tiphoogte van 210,5 meter. In totaal staan in het windpark 45 windturbines. Foto: Huisman Media

De komst van het windpark bij De Drentse Monden en Oostermoer in de Veenkoloniën zorgt voor meer laagfrequent geluid in de omgeving. Dat is de conclusie van het onderzoek dat de gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn lieten uitvoeren naar het geluid rondom het windpark.

Het gaat om laagfrequent geluid en dat heeft een beperkte invloed, maar dit betekent volgens de gemeenten echter niet dat inwoners geen overlast ervaren.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's