Ondanks coronacrisis kunnen burgers meepraten over windmolens en andere vraagstukken in de provincie Drenthe

De Statenleden kunnen door de coronacrisis niet bij elkaar komen, en luisteren naar een muzikaal optreden is er niet bij, maar de democratische besluitvorming gaat gewoon door. Foto DvhN

Je mening geven over de plaatsing van windmolens in Drenthe en andere onderwerpen op de agenda van het Drents Parlement? Ondanks de coronacrisis vergadert het Drents Parlement door en kunnen burgers meepraten.

Net als de gemeenteraden vergadert het Drents Parlement, oftewel Provinciale Staten, via digitale videoverbindingen. Na een keer droogzwemmen met de digitale techniek springt de Statencommissie Omgevingsbeleid komende woensdag 6 mei voor het eerst in het diepe. Die debatteert dan meteen over de energietransitie, oftewel over de plaatsing van windturbines en zonnepanelen. De meeste Statenleden zitten dan thuis achter hun laptop, iedereen kan de beraadslagingen via internet volgen.

Drie opties voor inspreken

Wie wil inspreken, heeft drie mogelijkheden. De eerste is een schriftelijke bijdragen leveren. De Statenleden leveren de eerste termijn van hun betogen ook schriftelijk aan, omdat een digitale vergadering te vermoeiend is om urenlang vol te houden. De tweede optie is met de eigen computer vanuit huis aanschuiven bij de digitale vergadering. Je mag dan, net als tijdens een ‘gewone’ vergadering, vijf minuten het woord voeren en kunt vragen van Statenleden beantwoorden. De derde optie is naar het Provinciehuis gaan om vanuit de, bijna lege, Statenzaal mee te vergaderen. Dat mag niet als je verkouden bent.

Wie wil inspreken kan zich net als anders aanmelden via statengriffie@drentsparlement.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu