Ondanks coronacrisis kunnen burgers meepraten over windmolens en andere vraagstukken in de provincie Drenthe

De Statenleden kunnen door de coronacrisis niet bij elkaar komen, en luisteren naar een muzikaal optreden is er niet bij, maar de democratische besluitvorming gaat gewoon door.

De Statenleden kunnen door de coronacrisis niet bij elkaar komen, en luisteren naar een muzikaal optreden is er niet bij, maar de democratische besluitvorming gaat gewoon door. Foto DvhN

Je mening geven over de plaatsing van windmolens in Drenthe en andere onderwerpen op de agenda van het Drents Parlement? Ondanks de coronacrisis vergadert het Drents Parlement door en kunnen burgers meepraten.

Net als de gemeenteraden vergadert het Drents Parlement, oftewel Provinciale Staten, via digitale videoverbindingen. Na een keer droogzwemmen met de digitale techniek springt de Statencommissie Omgevingsbeleid komende woensdag 6 mei voor het eerst in het diepe. Die debatteert dan meteen over de energietransitie, oftewel over de plaatsing van windturbines en zonnepanelen. De meeste Statenleden zitten dan thuis achter hun laptop, iedereen kan de beraadslagingen via internet volgen.

Drie opties voor inspreken

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's