Ondernemend Emmen wil dat verdubbeling van N34 wordt doorgetrokken tot Groningen

Foto: Foto Boudewijn Benting Foto: Foto Boudewijn Benting

Ondernemersvereniging Ondernemend Emmen wil dat er een totale verdubbeling van de N34 plaatsvindt. Dat meldde directeur Herman Idema in zijn inspraakreactie richting Provinciale Staten van Drenthe op de plannen voor aanpak van de N34.

Wanneer een totale verdubbeling uitblijft, loopt Emmen het risico een ‘perifeer gebied te blijven dat dat nergens bij hoort,’ aldus Idema. Volgens de ondernemer ontstaan er rondom Emmen grote samenwerkingsregio’s, zoals Netwerkstad Twente, de snel groeiende regio Zwolle en het netwerk Groningen-Assen. Emmen weet daar echter nog de vruchten van te plukken.

‘Emmen hoort gewoon nu nergens bij, maar ligt wel in het midden. Het is vanuit Groningen en Twente echter relatief slecht bereikbaar.’

Naast een totale verdubbeling van de N34 pleit Idema ook voor het aanleggen van de Nedersaksenlijn tussen Enschede en Veendam om de bereikbaarheid van Emmen te vergroten.

Groeipotentie

Een betere verbinding met de andere regio’s zou Emmen alleen maar ten goede komen, stelt Idema. ‘Emmen is in het kader van het gedachtegoed van de Universiteit van het Noorden ook een enorm groeipotentieel en dat mag gefaciliteerd worden. Ook qua optimale bereikbaarheid.’

De provincie Drenthe is momenteel bezig met de verdubbeling van de N34. Er komen extra rijbanen tussen Coevorden-Noord tot aan klaverblad Holsloot (N34-A37) en vanaf de Rondweg Emmen (N391) tot de aansluiting met de Frieslandroute (N381).

Vereniging

Ondernemend Emmen is een vereniging van ondernemers uit Emmen en omgeving. De vereniging is ontstaan uit de fusering van de Emmer bedrijvenverenigingen VPB en OKE begin dit jaar. Ondernemend Emmen heeft momenteel meer dan driehonderd leden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu