Ondernemers Aa en Hunze heel jaar met elkaar aan tafel

In koor zingen, samen een lat letterlijk zo hoog mogelijk leggen, in een lange rij op een step. Ondernemers van Aa en Hunze deden het allemaal gedwee.

Ondernemers moeten meer gaan samenwerken, vindt de gemeente Aa en Hunze. Zondag was daarom de aftrap van een themajaar: ‘Ondernemend van Aa tot HunZe’.

Waar andere gemeenten eens een bedrijvendag organiseren of een workshop heeft Aa en Hunze 100.000 euro op een grote tafel gelegd en de ondernemers in de gemeente uitgenodigd om daar samen een goede bestemming voor te bedenken.

Klantenbediening

Er zijn wel een paar regels, maar de ondernemers laten zich dat duidelijk geen twee keer zeggen. Zo’n 160 van hen deden enthousiast mee aan de startactiviteiten op drie bedrijven in Marwijksoord.

Ze kregen er waardevolle tips aangereikt om beter klanten te bedienen, want volgens ‘mysteryguest’ André Troost schort het daar nog wel aan in de gemeente.

Zo kregen ze te horen dat je van humor creatief wordt, dat je zelf het best verkopende product bent, dat alleen maar wijzen waar een klant de gewenste spullen kan vinden niks meer is dan de cursor op een computerscherm en dat een voorkeur voor rood staat voor lef en risico’s durven nemen.

Streetview maar dan binnen

En er was vooral veel gelegenheid om elkaar te leren kennen, want daar blijkt inderdaad veel winst te behalen.

De reizende overlegtafel heeft nu al op een tiental plekken in de gemeente gestaan en niet zonder resultaat. Nu al zijn er acht projecten aangedragen door groepjes ondernemers, die volgens projectleider Edo Jans binnenkort waarschijnlijk allemaal van start kunnen gaan.

Zo kan er straks in winkels en bedrijven worden rond gekeken via internet: streetview maar dan binnen. Streekproducten kom je tegen in allerlei winkels, maar straks komen ze ook langs.

Kindermaand

Er komt een kar waar fabrikanten van streekproducten uit de regio hun spullen kunnen presenteren. Oktobermaand kindermaand is dit jaar in Aa en Hunze ook anders dan anders. Alweer gaat het om een gezamenlijk ondernemersinitiatief waardoor de kinderactiviteiten meer op bedrijven worden gericht.

Verder wordt er gewerkt aan lezingen, workshops en bedrijvendagen louter om kennis op te krikken.

Het is inmiddels het vijfde themajaar in de gemeente. Vorig jaar is meer samenhang gebracht in de recreatie-sector.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu