Ondernemers Beilen willen noodfonds

Beilen Er komt waarschijnlijk een noodfonds voor activiteiten van de winkeliers in het centrum van Beilen. Dat werd gisteravond besloten door de ondernemers.

Het noodfonds bedraagt 20.000 euro. Het geld is bestemd voor de sinterklaasintocht en aankleding van het centrum, zoals bloembakken en kerstverlichting. Uit een enquête van Stichting Ondernemersfonds Centrum Beilen blijkt dat dit de prioriteiten zijn van de winkeliers.

Er wordt komende weken een inventarisatie gehouden van het aantal ondernemers dat wil meedoen aan het noodfonds. Winkeliers gaan persoonlijk bij elkaar langs. Afhankelijk van hoeveel winkeliers vrijwillig meebetalen, is de bijdrage ongeveer 300 euro per jaar.

De ondernemers kwamen bij elkaar in het gemeentehuis in Beilen vanwege het stoppen van de BIZ (Bedrijven Investeringszone). Dat was een fonds waaraan de winkeliers uit het centrum een jaarlijkse bijdrage deden en waarvan activiteiten zoals de sinterklaasintocht en muziek in de straat werden betaald. Tijdens een stemming was een meerderheid van de ondernemers voor een nieuwe periode van de BIZ, maar net niet genoeg om de regeling in stand te houden.

Waarschijnlijk krijgen ondernemers die meebetalen aan het noodfonds een sticker op hun deur. Daar staat op: ‘Wij doen mee. Voor een bijzonder centrum. Koop elders niet wat het dorp ook biedt’.

Uit de enquête blijkt verder dat bijna 70 procent van de ondernemers de BIZ in 2017 opnieuw een kans wil geven, mits de contributie omlaag gaat.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu