Ondernemers binnenstad Assen stemmen voor invoering BIZ-belasting om evenementen en activiteiten te bekostigen

Ondernemers in de binnenstad van Assen hebben voor de invoering van een BIZ-belasting gestemd. Met de inkomsten daarvan kan binnenstadsorganisatie Vaart in Assen evenementen en activiteiten bekostigen.

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen probeert het winkelgebied van Assen zoveel mogelijk op de kaart te zetten, zoals tijdens de expositie van Frida Kahlo in het Drents Museum. Toen werd een metershoge buste in het centrum geplaatst.

Binnenstadsorganisatie Vaart in Assen probeert het winkelgebied van Assen zoveel mogelijk op de kaart te zetten, zoals tijdens de expositie van Frida Kahlo in het Drents Museum. Toen werd een metershoge buste in het centrum geplaatst. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Ondernemers in het kernwinkelgebied van Assen mochten de afgelopen weken stemmen over de invoering van een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in hun gebied. Van de 641 stemgerechtigden brachten 335 een stem uit, net iets meer dan de benodigde meerderheid. In totaal stemden 234 ondernemers voor een BIZ, die met terugwerkende kracht per 1 januari is ingevoerd.

Vaart in Assen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's