Winkeliers mogen Zuidlaren vol hangen met spandoeken

Ondernemers in Zuidlaren willen onder meer met spandoeken de sfeer in het dorp verhogen. Foto DvhN

Ondernemers mogen zonder vergunning spandoeken en feestverlichting in Zuidlaren ophangen om de sfeer te verhogen. De gemeente heeft dit juridisch vastgelegd in de reglementen.

De gezelligheid in Zuidlaren lijdt onder de coronacrisis. Mensen blijven weg, de horeca is voorlopig gesloten. Ondernemers willen daar wat aan doen door met name aan de Stationsweg spandoeken op te hangen met teksten van zowel commerciële als ideële strekking. Dat moet de sfeer en saamhorigheid in het dorp vergroten. Alleen heeft de gemeente Tynaarlo regels voor het aanbrengen van allerlei voorwerpen langs de openbare weg.

Feestverlichting zonder vergunning

Ondernemersvereniging VOZ benaderde de gemeenteraad om de regels te versoepelen. Die nam in mei prompt een motie aan met de opdracht aan burgemeester en wethouders om dit te regelen. Dit is dus nu gebeurd. Het nieuwe reglement maakt het ook mogelijk om zonder vergunning feestverlichting aan te brengen in het dorp. Als er straks weer evenementen en dergelijke mogelijk zijn in het dorp, kunnen de initiatiefnemers die gemakkelijker onder de aandacht brengen van het publiek.

Burgemeester en wethouders willen met hun besluit tevens de ondernemers een hart onder de riem steken. „Velen van hen verkeren in onzekerheid”, schrijven zij. „Dit is een positief signaal dat de gemeente en de ondernemersvereniging er alles aan doen om de sfeer in het dorp te behouden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu