Onderscheiding voor soldaat Willem Kel die in 1942 álles gaf voor zijn geliefde Carla, hij stapte vrijwillig op de trein naar Auschwitz

Militairen en familie legden vrijdagmiddag bloemenkransen bij het 102.000 Stenenmonument in Kamp Westerbork ter ere van oud-militair Willem Kel. Hij stapte vrijwillig op de trein naar Auschwitz om bij zijn geliefde te kunnen blijven.

Op de appelplaats van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork reikte luitenant-kolonel Bas Kuipers, commandant van 45 Pantserinfanteriebataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland, het Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uit aan twee achterneven van Willem: Richard en Henk Spraakman.

Op de appelplaats van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork reikte luitenant-kolonel Bas Kuipers, commandant van 45 Pantserinfanteriebataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland, het Mobilisatie-Oorlogskruis postuum uit aan twee achterneven van Willem: Richard en Henk Spraakman. Foto: Gerrit Boer

Tijdens de bloemlegging kreeg Willem Kel postuum het Mobilisatie-Oorlogskruis (MOK). Dat is een onderscheiding ingesteld door koningin Wilhelmina in 1948, bestemd voor militairen en oud-militairen in de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws

menu