Onderwijsbond mengt zich in onrust bij Arcade in Coevorden. PvdA sprak inmiddels met twaalf betrokkenen. Wethouder bereid om met hen in gesprek te gaan

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft de problemen bij Arcade aangekaart bij het bestuur van de onderwijsstichting. De vakbond constateert dat het grote verloop van schooldirecteuren tot veel onrust heeft geleid bij leerkrachten.

Voorzitter Aranka van Heyningen van het College van Bestuur (links), de nieuwe voorzitter Alice Hofacker van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) en voorzitter Edwin Dommerholt van de Raad van Toezicht van Arcade.

Voorzitter Aranka van Heyningen van het College van Bestuur (links), de nieuwe voorzitter Alice Hofacker van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) en voorzitter Edwin Dommerholt van de Raad van Toezicht van Arcade. Foto: Jan Anninga

Vorige maand publiceerde DVHN over onrust binnen Arcade, waaronder 26 openbare basisscholen in Coevorden en Hardenberg vallen. Behalve het grote verloop onder leidinggevenden op scholen is er ook onvrede over de verantwoordelijke bestuurders binnen de onderwijsstichting. Vooral bestuursvoorzitter Aranka van Heyningen moest het daarbij ontgelden. Zij zou te vaak afwezig zijn op cruciale momenten en geen oog hebben voor de zorgen van leerkrachten.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's