Onderzoek bij ondergrondse hennepkwekerij in Emmen dagen na inval nog in volle gang. Eigenaar van perceel aan Schietbaanweg met stomheid geslagen. 'Wat zegt u? Op mijn terrein? Dat meent u toch niet?'

,,Wat zegt u? Een hennepkwekerij op mijn perceel in Emmen? Dat meent u toch niet? Echt waar? Jeetje, hier schrik ik van.’’

Onderzoek van de politie op het terrein aan de Schietbaanweg in Emmen.

Onderzoek van de politie op het terrein aan de Schietbaanweg in Emmen. Foto: DvhN

De eigenaar van het pand en het perceel aan de Schietbaanweg in Emmen is met stomheid geslagen. Dat er donderdagmiddag een ondergrondse hennepkwekerij is ontdekt, dat wist hij maandagmiddag nog niet.

De kwekerij bestond uit zeker zeshonderd wietplantjes. Ook werd er een hoeveelheid toppen gevonden. De eigenaar van het pand en het perceel woont in Duiven. Hij laat weten het pand en het perceel al enige tijd aan derden te verhuren.

Twee verdachten aangehouden

Bij de inval werden donderdagmiddag twee verdachten aangehouden: een 43-jarige man uit Didam (Gelderland) en een 38-jarige man uit Nederhorst den Berg (Noord-Holland). De politie beschikte over informatie waaruit bleek dat er mogelijk hennep werd gekweekt op het perceel. Het terrein ligt vlakbij de Frieslandroute en op pakweg een kilometer afstand van het Emmer politiebureau.

Het onderzoek op het terrein is nog altijd gaande. Het hele weekend stonden er politieauto’s bij het pand en dat was ook maandag het geval. Een woordvoerder van de politie liet maandag weten geen nadere informatie te willen geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu