Ongeval Hooghalen: drie slachtoffers uit een familie uit Westerbork (update)

FOTO VAN OOST MEDIA

Onder de jonge slachtoffers van het ernstige auto-ongeluk van zaterdagnacht in Hooghalen zitten twee mannen en een jongen uit een Syrische familie uit Westerbork.

In de auto zaten vier inzittenden. Twee van hen, een 25-jarige man uit Smilde en een 20-jarige man van Syrische afkomst uit Westerbork, zijn om het leven gekomen. De twee andere inzittenden komen ook uit een Syrische familie in Westerbork. De 20-jarige man en de 16-jarige jongen zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Broers

De overleden man van 25 jaar uit Smilde is een van de broers. De 20-jarige inzittende uit Westerbork was een vriend van de broers. Voor zover bekend was hij geen familie. De middelste broer (20) zou hebben gereden bij het ongeval. De politie wil dat nog niet bevestigen.

 

Het zwaargewonde 16-jarige slachtoffer is lid van voetbalvereniging VKW in Westerbork, waar hij speelt bij de jeugd onder 17. Het vlaggenschip van de zondageersteklasser voetbalde zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen GRC Groningen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is een minuut stilte gehouden, zegt voorzitter Sander Vos. Het jongste slachtoffer zou er zeer slecht aan toe zijn. De 20-jarige man zou buiten levensgevaar zijn.

Geschokt

Het ongeluk gebeurde rond middernacht op de Laaghalerveen in Hooghalen. De bestuurder van de auto raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. In Westerbork is geschokt gereageerd. Een groep jongeren is zondagmiddag bij het plek van het ongeval om bloemen te leggen bij de boom waar de auto tegen aan is gebotst.

 

Lieve mensen

Ze zijn er kapot van en kunnen nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. Sporen van het ongeval zijn er nauwelijks meer. De boom is wel beschadigd, maar op de weg is weinig meer te zien dat herinnert aan het drama. De jongeren zijn in diepe rouw en willen met rust gelaten worden.

Ze vertellen wel dat vier Syriërs en hun familie al enkele jaren in het dorp woonden en goed geïntegreerd zijn. De jongeren hadden een hechte band met hun leeftijdsgenoten die bij het ongeval betrokken zijn, maar ook met de ouders. ,,Het zijn zulke lieve mensen. Zo gastvrij. De deur staat altijd open”, zegt een jonge man.

Nieuws

Meest gelezen

menu