Onrust bij openbare scholen in Coevorden. Directeuren weg, personeel spreekt van 'angstcultuur'. Verwijten raken bestuursvoorzitter Arcade hard

Onder leidinggevend personeel van openbare scholen in de gemeente Coevorden en Hardenberg is sprake van een groot verloop. Bij onderwijsstichting Arcade zijn alleen al het afgelopen jaar vier schooldirecteuren en drie locatiecoördinatoren vertrokken.

Voorzitter Aranka van Heyningen van het College van Bestuur (links), de nieuwe voorzitter Alice Hofacker van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) en voorzitter Edwin Dommerholt van de Raad van Toezicht van Arcade.

Voorzitter Aranka van Heyningen van het College van Bestuur (links), de nieuwe voorzitter Alice Hofacker van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) en voorzitter Edwin Dommerholt van de Raad van Toezicht van Arcade. Foto: Jan Anninga

Een kweekvijver om eigen mensen op te leiden tot directeur is bijna opgedroogd. Meerdere deelnemers zijn weggegaan om elders aan de slag te gaan. Ook de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad is uiteengevallen. Volgens voormalig voorzitter Jilles Knotter was er van meepraten en advisering geen sprake meer. Voorzitter Aranka van Heyningen van het College van Bestuur zat enige tijd ziek thuis, maar is inmiddels aan het re-integreren.

Nieuws

Meest gelezen

menu