Onrust in Gieten en Annen door late verkoop zwemabonnementen; chaos niet aan de orde volgens wethouder

Het openluchtzwembad Zwanemeer in Gieten Foto: DvhN

Zaterdag gaat het zwembad in Gieten open, maar pas twee dagen eerder startte de verkoop van abonnementen vanwege een nieuw systeem. Dat is veel later dan gebruikelijk, tot frustratie van bewoners.

Dat blijkt uit vragen van de fractie van Combinatie Gemeentebelangen in de raad van donderdag. De online verkoop van abonnementen is op 21 april begonnen, terwijl het openluchtzwembad in Gieten op 23 april al opengaat, en die van Annen op 8 mei.

De verkoop van abonnementen is wat betreft raadslid Rabbe Vedder veel te dicht op de opening. Hij wil weten waarom de verkoop niet eerder start. „In februari of maart, zoals gebruikelijk is.”

De fractie heeft signalen gekregen van onrust onder bewoners. „Veel ouderen maken gebruik van deze abonnementen. Wij houden ons hart vast: jaarlijks worden er meer dan duizend abonnementen per zwembad verkocht. Hoe zou dat verlopen? Ik hoop toch niet chaotisch.”

Late levering software

Volgens wethouder Bas Luinge komt de late verkoop door een nieuw systeem in de gemeente. Daarvoor was de software nog niet geleverd. Voor de openluchtzwembaden in Annen en Gieten heeft de gemeente een controlesysteem bij de toegangsdeur aangeschaft, ter waarde van 35.000 euro. Die moet het makkelijker maken voor personeel om gasten toe te laten. Ook vergroot het de doorstroom voor de zwembadbezoekers, is het idee.

„De verkoop is eigenlijk te laat”, gaf Luinge zelf ook aan. „Maar wij denken dat dit verder geen gevolgen heeft voor de mensen die een abonnement willen kopen. Dat kan nu gewoon.” Volgens hem is er de afgelopen weken dagelijks achter de software aangebeld. Voor chaos hoeft de gemeente volgens Luinge niet te vrezen.

Nieuws

menu