Onthulling struikelstenen Assen uitgesteld vanwege coronamaatregelen

Struikelstenen voor het pand Brinkstraat 79 waar in de oorlog de familie Van Rhijn woonde. Foto Archief Jaspar Moulijn

De onthulling van struikelstenen in Assen is vanwege het coronavirus afgelast. Voor de organisatie kwam het onverwacht, omdat zij met een tijdklok en een ceremonie met vier personen op anderhalve meter afstand per adres dachten te voldoen aan de maatregelen.

Uiteindelijk bleek het risico op besmetting toch te groot. Ook de slotbijeenkomst, die ‘s avonds in De Nieuwe Kolk zou plaatsvinden, is gecanceld. Voor de circa vijftig vrijwilligers zou die avond een terugblik op tien jaar struikelstenen zijn. Dat kon voor slechts dertig mensen en met een livestream. Ook de livestream gaat dus niet meer door.

Plattegrond met alle struikelstenen

De 71 struikelstenen zijn inmiddels wel geplaatst. Ter gelegenheid van de afsluiting van het project is een plattegrond ontworpen met alle 420 struikelstenen, de bijbehorende namen van de slachtoffers en de adressen. Dat geldt voor zowel de joodse slachtoffers als voor de 34 verzetsmensen. De open te vouwen plattegrond wordt binnenkort gedistribueerd naar onder andere de VVV en de bibliotheek. De organisatie hoopt in het aankomend jaar het project formeel te kunnen afsluiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu